Τα είδη στοιχήματος στο τένις

Το τένις αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα, όχι μόνο στα γήπεδα και στις γεμάτες θεατές κερκίδες τους, αλλά και σε εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανά την υφήλιο, οι οποίοι είναι “συντονισμένοι” σε κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα! Οι ιδιοκτήτες των υπολογιστών αυτών δεν είναι άλλοι από τους εκατομμύρια παίχτες του στοιχήματος που αναμένουν το αποτέλεσμα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κέρδισαν στο στοίχημα που κατέθεσαν.

Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, δεν είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Γιατί στην περίπτωση του τένις, οι επιλογές σε στοίχημα είναι αρκετές και δεν αφορούν μόνο στην έκβαση του συνόλου του αγώνα, αλλά και σε κάθε set ή game. Ωστόσο, το δημοφιλέστερο στοίχημα στο τένις παραμένει αυτό που προβλέπει τον τελικό νικητή του αγώνα.

Το συγκεκριμένο στοίχημα είναι ο απλούστερος τύπος στοιχήματος. Ο παίχτης καλείται να προβλέψει τον τελικό νικητή της αναμέτρησης, ανεξαρτήτως του σκορ. Όσοι θεωρούν πως ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος είναι πολύ απλός ή εύκολος (επομένως δεν αποδίδει και τα επιθυμητά κέρδη), μπορεί να στοιχηματίσει παράλληλα και στον αριθμό των set, με τον οποίο θα κερδίσει ο αθλητής. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να προβλέψει μόνο τον νικητή, αλλά και τον αριθμό των σετ που θα πάρει στον αγώνα. Αντίστοιχα, κάποιος παίχτης μπορεί να στοιχηματίσει στο spread των games με το οποίο θα κερδίσει ο νικητής. Για παράδειγμα, μπορεί να στοιχηματίσει ότι ο νικητής θα πάρει διαφορά τουλάχιστον 4.5 games.

Οι παραπάνω τύποι στοιχήματος είναι και οι βασικότεροι στο τένις, αλλά όχι και οι μοναδικοί. Οι παίχτες μπορούν να στοιχηματίσουν και σε άλλα γεγονότα του αγώνα, όπως το ποιος θα κερδίσει το πρώτο set, από πόσα games θα αποτελείται κάθε set και το πόσα games θα κερδίσει ένας συγκεκριμένος αθλητής συνολικά στον αγώνα. Επιπλέον, δε λείπουν στοιχήματα που γνωρίζουμε κι από άλλα αθλήματα, όπως το χάντικαπ και το over/under.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα, τα οποία δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το τένις. Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, οι παίχτες καλούνται να προβλέψουν το μεγάλο νικητή. Θα αργήσουν, βέβαια, να εξακριβώσουν αν κέρδισαν και θα περάσουν από σαράντα κύματα μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους, αλλά οι αποδόσεις κρίνονται πάντα συμφέρουσες σε τέτοιες περιπτώσεις. Τέλος, το τένις δεν απουσιάζει από τη λίστα των αθλημάτων εκείνων που διατίθενται και στο live στοίχημα. Σε αυτή την περίπτωση, οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι το τένις έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα στους παίχτες του στοιχήματος έχει ωθήσει τους bookmakers να δίνουν τεράστια προσοχή στο συγκεκριμένο άθλημα. Έτσι, προσφέρουν πολλές επιλογές στα μέλη τους που στοιχηματίζουν σε αυτό και κέρδη που διαφέρουν, ανάλογα με τον τύπο στοιχήματος.

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.