Είδη στοιχήματος στο τένις: Μακροπρόθεσμα

Κάθε αγώνας στο τένις μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διεκδίκηση κερδών στο στοίχημα, με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Κάθε φορά, άλλωστε, που δύο τενίστες ιδρώνουν στις δύο άκρες ενός γηπέδου, χιλιάδες παίχτες του στοιχήματος βρίσκονται νοερά μαζί τους, διεκδικώντας κέρδη από τα στοιχήματά τους.

Τέτοια στοιχήματα μπορούν να καλύψουν σχεδόν κάθε πτυχή ενός αγώνα. Οι παίχτες, άλλωστε, μπορούν να στοιχηματίσουν στο νικητή, στον αριθμό των σετ ή games, στο χάντικαπ, στο εύρος της νίκης, στον αγωνιζόμενο που θα κερδίσει το πρώτο σετ και τον αγώνα και σε άλλες πτυχές. Παράλληλα, όμως, μπορούν να τοποθετήσουν κι έναν άλλον τύπο στοιχημάτων: τα μακροπρόθεσμα.

Τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα δεν αφορούν σε έναν και μόνο αγώνα και στις εξελίξεις του, αλλά σε μια ολόκληρη διοργάνωση. Τοποθετώντας ένα τέτοιο, οι παίχτες δε στοιχηματίζουν στο ποιος θα κερδίσει έναν αγώνα κάποιας διοργάνωσης, αλλά ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση σε ολόκληρη τη διοργάνωση.

Τα μακροπρόθεσμα μπορούν, λοιπόν, να τοποθετηθούν σε ολόκληρες διοργανώσεις, όπως τα Grand Slam κάθε χρονιάς και άλλες συναντήσεις. Και συνήθως υπόσχονται αυξημένα κέρδη, χάρη στη δυσκολία της επιλογής που ζητούν από τους παίχτες. Άλλωστε, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το νικητή μιας ολόκληρης διοργάνωσης - ειδικά αν αυτή δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη. Παράλληλα, βέβαια, οι παίχτες που τοποθετούν μακροπρόθεσμα στοιχήματα διεκδικούν και υψηλότερα κέρδη, χάρη στη δυσκολία που χαρακτηρίζει την πρόβλεψή τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μάλιστα, όσο πιο σύντομα τοποθετήσει κανείς κάποιο μακροπρόθεσμο στοίχημα τόσο μεγαλύτερες αποδόσεις θα εκμεταλλευτεί. Οι ιστοσελίδες του στοιχήματος ανακοινώνουν τις αποδόσεις στα μακροπρόθεσμα στοιχήματα πολύ πριν ξεκινήσει μια διοργάνωση και, όσο ο χρόνος περνά και το τοπίο ξεκαθαρίζει, αυτές συνήθως μειώνονται - τουλάχιστον για τα φαβορί. Με λίγα λόγια, όσο νωρίτερα τοποθετήσει κάποιος ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα τόσο μεγαλύτερα κέρδη διεκδικεί. Βέβαια, μπορεί να το τοποθετήσει και μερικά λεπτά πριν την έναρξη ενός τελικού - αλλά εκεί οι αποδόσεις θα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος, λοιπόν, είναι διαθέσιμος ακόμη και όταν δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη μια διοργάνωση. Και οι παίχτες προτιμούν κατά χιλιάδες τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα που όχι μόνο τους επιτρέπουν να μην ασχολούνται με τις εξελίξεις ενός και μόνο αγώνα, αλλά τους προσφέρει και αυξημένα κέρδη, χάρη στη δυσκολία πρόβλεψης που τα χαρακτηρίζουν.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.