Είδη στοιχήματος στο τένις: Spread

Πολλές φορές, οι λάτρεις του τένις που στοιχηματίζουν online θα βρεθούν μπροστά σε κάποιον αγώνα που μόνο αμφίρροπος δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Αν, για παράδειγμα, οι δύο συμμετέχοντες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικής μεταξύ τους, το αποτέλεσμα του αγώνα είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να προβλέψει κάποιος το νικητή. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη, όμως, θα του αποφέρει ελάχιστα κέρδη, από τη στιγμή που αφορά στο αδιαμφισβήτητο φαβορί.

Για το λόγο αυτό, οι bookmakers έχουν φροντίσει όχι μόνο να προσφέρουν δεκάδες διαφορετικές επιλογές στοιχηματισμού στους παίχτες, αλλά και κάποιες που χαρακτηρίζονται ιδανικές για τέτοιου είδους αγώνες. Σε τέτοιους αγώνες, άλλωστε, οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν στο χάντικαπ, δεχόμενοι ένα εικονικό προβάδισμα του φαβορί, ή στο spread.

Ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος δε ζητά από τους παίχτες να προβλέψουν τόσο το νικητή όσο τη διαφορά με την οποία θα κερδίσει. Με λίγα λόγια, οι παίχτες καλούνται να προβλέψουν ποιος παίχτης θα κερδίσει και με πόσα games διαφορά.

Συνήθως, οι παίχτες έχουν δύο επιλογές στο spread. Η πρώτη είναι να προβλέψουν χονδρικά τη διαφορά νίκης - για παράδειγμα, ένα έως τέσσερα games. Η δεύτερη είναι να προβλέψουν ακριβώς τον αριθμό των games, όσον αφορά στο εύρος νίκης - για παράδειγμα, τρία games. Όπως είναι φυσικό, η δεύτερη επιλογή συνοδεύεται κι από τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας - επομένως και το υψηλότερο ρίσκο. Αλλά οι παίχτες που επιλέγουν να πάρουν αυτό το ρίσκο ανταμείβονται με υψηλότερες αποδόσεις και την υπόσχεση υψηλότερων κερδών.

Γενικότερα, πάντως, ο στοιχηματισμός στο spread χαρακτηρίζεται από υψηλότερες αποδόσεις, σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς αγορές. Ειδικά αν μιλάμε για κάποιον αγώνα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους διαφορετικής δυναμικής, είναι πάντοτε πιο συμφέρον να στοιχηματίσει κανείς στο spread παρά στο νικητή του αγώνα. Παράλληλα, όμως, αποτελεί κι έναν δυσκολότερο τύπο στοιχήματος. Ωστόσο, ο στοιχηματισμός στο spread είναι εξαιρετικά δημοφιλής και διατίθεται ως επιλογή σε κάθε ιστοσελίδα που προσφέρει στοίχημα στο τένις. Και οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν στο spread, όχι μόνο πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκειά του, σε κάποια πλατφόρμα του live στοιχήματος.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.