Στοιχηματικοί κανόνες στο τένις

Όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλο άθλημα, το τένις ακολουθεί κάποιους στοιχηματικούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να είναι κοινοί (όπως και σε κάθε άλλο άθλημα) ή διαφορετικοί, καθώς έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού. Για το λόγο αυτό, κάθε παίχτης που στοιχηματίζει σε κάποιον αγώνα τένις, θα πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες αυτούς, έως την τελευταία τους λεπτομέρεια.

 

Ένας από τους πλέον βασικούς κανόνες στοιχήματος στο τένις, για παράδειγμα, (και πρόκειται για κανόνα που ισχύει σε κάθε άθλημα) αφορά στο χρόνο τοποθέτησης των στοιχημάτων. Η τοποθέτηση, εφόσον δε μιλάμε για το live στοίχημα στο τένις, θα πρέπει να γίνει πριν την έναρξη του αγώνα. Και στο τένις, η έναρξη του αγώνα κρίνεται από το πρώτο σέρβις. Τη στιγμή αυτή θα κλείσουν και όλες οι στοιχηματικές αγορές (ενώ παράλληλα θα ανοίξουν αυτές του live στοιχήματος).

 

Παράλληλα, κάποια από τα στοιχήματα ενδεχομένως να ακυρωθούν λόγω ανωτέρας βίας - για παράδειγμα, λόγω οριστικής διακοπής ενός αγώνα. Σε μια τέτοια περίπτωση, όσα στοιχήματα δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή χρημάτων. Αντίστοιχα, αν κάποιο στοίχημα έχει διευθετηθεί (για παράδειγμα, το σκορ του πρώτου σετ, σε έναν αγώνα που διακόπηκε στο δεύτερο) θα συνεχίσει να ισχύει. Επιστροφές, όμως, πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, δεν ισχύουν, αν αλλάξει απλά ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα, η ημέρα, ο τύπος επιφάνειας ή του γηπέδου (ανοιχτό ή κλειστό).

 

Αντίστοιχα, μπορούν να ακυρωθούν και κάποια μακροπρόθεσμα στοιχήματα που αφορούν στη βαθμολογία συγκεκριμένων αθλητών. Αν, για παράδειγμα, κάποιος από αυτούς τους αθλητές δε συμμετέχει τελικά στη διοργάνωση (για παράδειγμα, λόγω τραυματισμού), τα αντίστοιχα μακροπρόθεσμα στοιχήματα μπορούν να ακυρωθούν. Αν, όμως, έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα σέρβις στη διοργάνωση, θεωρείται πως συμμετείχε κανονικά.

 

Επιπλέον, κάθε τύπος στοιχήματος που αφορά σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα περιλαμβάνει όλα τα σετ που χρειάζονται, προκειμένου να αναδειχθεί ένας εκ των δύο αθλητών νικητής. Σε κάποιες αγορές, μάλιστα, όπως αυτή του over/under, για παράδειγμα, μετρά και το tie-break.

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες στους στοιχηματικούς κανόνες του τένις που αφορούν σε κάθε τύπο στοιχήματος ξεχωριστά. Σημαντικοί παράγοντες σε κάθε κανόνα αποτελούν πάντα η έναρξη και η λήξη του (και πώς κάθε αγορά αντιλαμβάνεται την έναρξη και λήξη κάθε αγώνα), καθώς και τα σενάρια διακοπής ενός αγώνα και κατά πόσο αυτή δικαιολογεί επιστροφή χρημάτων. Έτσι, κάθε παίχτης οφείλει να γνωρίζει τους κανόνες αυτούς, προκειμένου να καλύψει κάθε ενδεχόμενο, όσον αφορά στην τύχη του στοιχήματός του.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.