Υποχρεωτική ταυτοποίηση λογαριασμού στο στοίχημα στο τένις

Προκειμένου κάποιος παίχτης να ξεκινήσει να στοιχηματίζει στους αγώνες της επιλογής του στο τένις, χρειάζεται πρώτα να ανοίξει ένα νέο λογαριασμό και έπειτα να τον τροφοδοτήσει με τα χρήματα που σκοπεύει να στοιχηματίσει. Κατά τη διάρκεια ανοίγματος του λογαριασμού αυτού, όμως, θα πρέπει να συμπληρώσει με ειλικρίνεια όλα τα απαραίτητα σημεία (όπως το όνομα, η ηλικία και η διεύθυνση).

Πρόκειται για μια διαδικασία που επιτρέπει στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας στοιχήματος να γνωρίζουν ποιοι διατηρούν λογαριασμού σε αυτή και να αποφεύγουν παράνομες πρακτικές, όπως το στοίχημα από ανήλικους και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εξάλλου, οι υπεύθυνοι δεν είναι αναγκασμένοι να πιστέψουν με καλή πίστη τα όσα συμπκηρώνουν τα μέλη τους - τα αναγκάζουν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους, αποστέλλοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά.

Τα αποδεικτικά αυτά δεν είναι άλλα από το αντίγραφο της ταυτότητας, του διαβατηρίου και ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ. Με τον τρόπο αυτό, οι υπεύθυνοι θα ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού και θα γνωρίζουν πως κάθε μέλος τους είναι αυτός ακριβώς που δηλώνει. Η όλη διαδικασία, εξάλλου, είναι εξαιρετικά απλή: το μόνο που έχει να κάνει κάποιος παίχτης είναι να σκανάρει τα απαραίτητα έγγραφα και να στείλει τα αρχεία στην ιστοσελίδα του στοιχήματος.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, όμως, δεν είναι μόνο απλή. Είναι και υποχρεωτική. Οι τελευταίες ρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο που περικλείει το online στοίχημα στην Ελλάδα (ΦΕΚ 3162/25.11.2014) καθιστούν υποχρεωτική τη συγκεκριμένη διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, η ιστοσελίδα του στοιχήματος είναι υποχρεωμένη να κλείσει τον λογαριασμό και να διατηρήσει τυχόν κέρδη που βρίσκονται σε αυτόν. Κάθε παίχτης, μάλιστα, έχει διορία 30 ημερών, προκειμένου να προχωρήσει σε ταυτοποίηση του λογαριασμού του.

Κατηγορία Άρθρου: