Προβλήματα εθισμού στο στοίχημα στο τένις

Το στοίχημα στο τένις αποτελεί πάνω από όλα ένα παιχνίδι που βασίζεται στις ικανότητες πρόβλεψης των παιχτών. Παράλληλα, όμως, και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Άλλωστε, το στοίχημα (σε κάθε του μορφή) δεν αποτελεί παρά ένα τυχερό παιχνίδι, μια μορφή τζόγου. Και, όπως και κάθε άλλη μορφή τζόγου, ενδεχομένως να κρύβει κάποιους κινδύνους εθισμού.

Εθισμός στον τζόγο είναι η κατάσταση εκείνη, κατά την οποία ο παίχτης δε μπορεί να σταματήσει να στοιχηματίζει, αναζητώντας κέρδη και επιστροφή των χρημάτων που ήδη έχασε. Οι εθισμένοι παίχτες δε μπορούν να σταματήσουν τον στοιχηματισμό, ακόμη κι όταν ξεκινούν να χάνουν χρήματα που θα έπρεπε να αποτελούν κομμάτι του προϋπολογισμού τους. Και με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δυσκολεύουν τη ζωή τους και βάζουν σε κίνδυνο κάθε ευρώ που έχουν στην κατοχή τους, αλλά επηρεάζουν και τη ζωή των γύρων τους: της οικογένειας και των φίλων τους.

Ο εθισμός αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα. Οι παίχτες που μαστίζονται από αυτόν δε συνειδητοποιούν ότι απλά κατευθύνουν τα χρήματά τους σε ένα πηγάδι δίχως πάτο. Από τη στιγμή που κάποιος έχει αποκτήσει πρόβλημα, άλλωστε, δεν σκέφτεται ψύχραιμα και δεν στοιχηματίζει βάσει στρατηγικής. Προσπαθεί απλά να κερδίσει πίσω αυτά που έχασε, προχωρώντας σε σπασμωδικές κινήσεις και σε στοιχήματα που δεν κρύβουν ιδιαίτερη αξία - μόνο και μόνο για να συνεχίσει να τροφοδοτεί τον εθισμό του.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για να γλιτώσει κανείς από αυτό το πρόβλημα είναι να το παραδεχθεί. Έπειτα, υπάρχουν διαφορετικών ειδών υπηρεσίες που μπορούν να τον βοηθήσουν: τηλεφωνικές γραμμές στήριξης, προγράμματα σε κέντρα καταπολέμησης εθισμών (όπως το ΚΕΘΕΑ), ακόμη και δυνατότητα αποκλεισμού από την ιστοσελίδα, στην οποία έως σήμερα στοιχημάτιζε στο τένις. Αναλυτικότερα, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τον αποκλεισμό του, για έναν χρόνο, για μια πενταετία ή ισόβια, ώστε να μην ξαναμπεί στον πειρασμό.

Ο εθισμός στον τζόγο, λοιπόν, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα. Και από τη στιγμή που και το στοίχημα στο τένις αποτελεί ένα είδος τυχερού παιχνιδιού, κάθε παίχτης θα πρέπει να επαγρυπνεί, ώστε να μην παρασυρθεί στο παιχνίδι του, σπαταλώντας όχι μόνο τα χρήματά του, αλλά και την ψυχική του ηρεμία.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.