Είδη στοιχήματος στο τένις: Σετ σκορ

Όπως και σε κάθε άλλο άθλημα, στο τένις συναντάμε ένα πλήθος τύπων στοιχήματος, οι οποίοι επιτρέπουν στους παίχτες να διεκδικήσουν χρήματα, προβλέποντας διαφορετικές πτυχές κάθε αγώνα. Για παράδειγμα, μπορούν να προβλέψουν το νικητή, τα σετ ή τα games που θα χρειαστούν, το εύρος της διαφοράς νίκης και άλλες. Καθένας από τους τύπους αυτούς διαφέρει και ως προς τον βαθμό δυσκολίας του. Παράλληλα, όμως, όσο πιο δύσκολη είναι η πρόβλεψη σε κάθε τύπο στοιχήματος τόσο μεγαλύτερα είναι και τα κέρδη που διεκδικεί ο παίχτης.

Για παράδειγμα, τα κέρδη που θα αποκομίσει κάποιος που θα προβλέψει σωστά τον αγωνιζόμενο που θα κερδίσει όχι μόνο τον αγώνα, αλλά και το πρώτο σετ, είναι μεγαλύτερα από αυτά που θα αποκόμιζε αν προέβλεπε μόνο το νικητή. Αντίστοιχα, τα κέρδη του θα είναι ακόμη πιο μεγάλα, αν προβλέψει όχι μόνο το νικητή, αλλά και τον αριθμό σετ που θα κατακτήσει.

Ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος ονομάζεται σετ σκορ και καλεί τους παίχτες να επιλέξουν αρχικά το νικητή του αγώνα και έπειτα τον αριθμό των σετ, με τον οποίο θα επικρατήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιλογές του είναι συνήθως τέσσερις:

  • Να κερδίσει ο παίχτης Α με 2-0 σετ.
  • Να κερδίσει ο παίχτης Α με 2-1 σετ.
  • Να κερδίσει ο παίχτης Β με 2-0 σετ.
  • Να κερδίσει ο παίχτης Β με 2-1 σετ.

Καθεμία από αυτές εμφανίζει ένα από τα πιθανά σενάρια του αγώνα. Και λόγω του ότι οι παίχτες καλούνται να προβλέψουν και το σκορ του αγώνα, πέρα από το νικητή, οι αποδόσεις που συνοδεύουν τα σημεία αυτά είναι υψηλότερες, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες άλλων τύπων στοιχήματος. Άλλωστε, οι παίχτες που επιλέγουν να στοιχηματίσουν στο σετ σκορ προχωρούν ουσιαστικά σε δύο προβλέψεις και η αποστολή τους είναι πιο δύσκολη.

Παράλληλα, βέβαια, προβλέποντας σωστά στο σετ σκορ θα εισπράξουν και αυξημένα κέρδη. Και για το λόγο αυτό, το σετ σκορ είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές στοίχημα που μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε ιστοσελίδα του online στοιχήματος. Είναι, μάλιστα, διαθέσιμο και στο live στοίχημα, επιτρέποντας στους παίχτες να προχωρήσουν σε προβλέψεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.