Τουρνουά τένις US Open

Τουρνουά τένις US OpenΤο τελευταίο Major της χρονιάς

Το US Open διοργανώνεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και αποτελεί το τελευταίο ημερολογιακά Major του Grand Slam. Διαρκεί, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις, δύο εβδομάδες και διεξάγεται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη του Σεπτεμβρίου. Αν και αποτελεί διοργάνωση του Grand Slam από το 1987, το US Open είναι πολύ αρχαιότερο. Αποτελεί, άλλωστε, την εξέλιξη του Εθνικού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1881, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο Wimbledon.

Μία ακόμη ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι η αρμόδια Αρχή, η USTA (United States Tennis Association), είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως όποια έσοδα δεν καταλήγουν στα της διοργάνωσης χρησιμοποιούνται για την προώθηση του τένις στις ΗΠΑ.

Το US Open είναι το δεύτερο Major του Grand Slam που διοργανώνεται σε σκληρό γήπεδο, μετά το Australian Open. Επιπλέον, είναι το μοναδικό που διαθέτει tie-breaks και στο τελευταίο σετ. Αντίθετα, στα υπόλοιπα Majors, για να νικήσει κάποιος μετά από ισοπαλία στο τελευταίο σετ θα πρέπει να κερδίσει δύο games.

Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά του US Open από τα υπόλοιπα. Οι κατηγορίες, όπως είναι φυσικό, παραμένουν οι ίδιες. Αναλυτικότερα, πρόκειται για το μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών, διπλό γυναικών και μεικτό διπλό).

To US Open είναι το μεγαλύτερο τουρνουά τένις της Αμερικής και συγκεντρώνει τα περισσότερα στοιχήματα σε τένις στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το γεγονός, τέλος, ότι το US Open αποτελεί ημερολογιακά το τελευταίο Major του Grand Slam, σημαίνει πως οι παίχτες που έχουν ήδη κερδίσει στις προηγούμενες διοργανώσεις της χρονιάς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το τελευταίο και πλέον καθοριστικό βήμα προς την κατάκτηση του Grand Slam - αρκεί να έχουν βγει πρώτοι και στα προηγούμενα. Φυσικά, δεν απουσιάζει και το σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Στην περίπτωση του US Open, το συνολικό ποσό που μοιράζονται οι νικητές μπορεί να ξεπεράσει και τα 24 εκατομμύρια δολάρια (όπως έγινε το 2012). Το έπαθλο στο μονό των ανδρών, μάλιστα, πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η επίσημη σελίδα του τουρνουά τένις US Open http://www.usopen.org/

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.