Τουρνουά τένις ATP World Tour Finals

 

Τουρνουά ATP World Tour FinalsΥπόθεση των οχτώ κορυφαίων

Το ATP World Tour Finals (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΤΡ) αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε Νοέμβριο και συγκεντρώνει τους οχτώ κορυφαίους παίχτες και τα οχτώ κορυφαία δίδυμα της χρονιάς, σύμφωνα με τη βαθμολογία της ATP (Association of Tennis Professionals). Πρόκειται για την τέταρτη "μετάλλαξη" του τουρνουά που ξεκίνησε ως Masters Grand Prix to 1970 και τα τελευταία χρόνια διεξάγεται στην O2 Arena του Λονδίνου, σε κλειστά σκληρά γήπεδα.

Η βασική διαφορά του ATP World Tour Finals από τα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά εντοπίζεται στον τρόπο πρόκρισης των παιχτών και ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι αγώνες δεν είναι νοκ άουτ - οι οχτώ παίχτες και ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των τεσσάρων και οι δύο που θα βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τρεις αγώνες περνούν στους ημιτελικούς. Οι νικητές των ημιτελικών, τέλος, διεκδικούν την πρώτη θέση στον τελικό.

Επιπλέον, τα έπαθλα της διοργάνωσης (τα χρήματα και οι βαθμοί για την παγκόσμια κατάταξη) συγκεντρώνονται σε κάθε αγώνα. Οι παίχτες και οι ομάδες ανταμείβονται με πόντους και χρήματα για κάθε νίκη τους στους γύρους που παίζουν και, όσο προκρίνονται, τα ποσά και οι βαθμοί που συγκεντρώνουν αυξάνονται. Όπως είναι φυσικό, ο τελικός απονέμει τα περισσότερα, ενώ ένα τεράστιο ποσό (χρηματικό και βαθμολογικό) περιμένει τους παίχτες που θα φτάσουν αήττητοι στην κορυφή της διοργάνωσης.

Το ATP World Tour Finals, λοιπόν, προσφέρει πολλά στους συμμετέχοντες - και ειδικά στους πρωταθλητές - και έχει καταφέρει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο "πολύ" Grand Slam. Μπορεί να μην προσφέρει το ίδιο γόητρο στους νικητές, ωστόσο, η ανταμοιβή σε βαθμούς και χρήματα είναι μεγάλη. Τέλος οι φίλοι του στοιχήματος στο τένις έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν στους κορυφαίους παίχτες και ντουέτα της χρονιάς σε μια μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών.

Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά τένις ATP World Tour Finals http://www.atpworldtour.com/

 

Κατηγορία Άρθρου: 

Τουρνουά τένις Wimbledon

Τουρνουά τένις WimbledonΤο αρχαιότερο Major του Grand Slam

To τουρνουά του Wimbledon (Γουίμπλεντον) αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τουρνουά του Grand Slam (μετά το Australian Open και το French Open) και διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία. Αποτελεί το αρχαιότερο τουρνουά τένις, καθώς διεξάγεται από το 1877, αλλά και το Major με το περισσότερο γόητρο.